Omgeving

Bruisterbosch is een centraal gelegen gehucht in een prachtig heuvelachtige omgeving die grenst aan het Maasdal in het westen, het Gulpdal in het oosten en de Belgische Voerstreek in het zuiden. Twee kilometer noordelijk ligt Margraten en nog iets verderop Valkenburg. Onze omgeving leent zich uitstekend voor prachtige fiets-, en wandeltochten en is ook een walhalla voor mountainbikers. Als u wilt vindt u bij ons volop rust in de omgeving, tegelijk is gezellige drukte ook nooit ver weg. U kunt bijvoorbeeld naar Maastricht, Luik of Aken voor een gezellig dagje uit, of daal voor een relaxte wandeling te voet af richting Eijsden aan de Maas, of Valkenburg aan de Geul en laat u door de buurtbus thuisbrengen. Vele fietsers die ons bezoeken vinden het een uitdaging elk Limburgs klimmetje te verkennen, maar u kunt via het Gulp-, Geul-, en Maasdal ook van prachtige relatief vlakke etappes genieten.

 

 

Naast een bezoek brengen aan de toeristische trekpleister Valkenburg, kunt u ook een sfeervol terrasje pakken in Gulpen of Slenaken, of een rondwandeling maken langs mooie historische gebouwen in Vaals. U kunt in de regio diverse bierbrouwerijen bezoeken, een mergelgrot, mergelgroeve of vuursteenmijn, of verken het gebied rond de Sint Pietersberg met zijn prachtige mergelgroeve bij Maastricht. Ook een bezoek aan de Erebegraafplaats bij Margraten wordt door veel van onze gasten als zeer indrukwekkend ervaren.

Wilt u een dagje niets doen en hooguit even de benen strekken in onze omgeving? U kunt rond Bruisterbosch heerlijk dwalen tussen glooiende graanvelden en fruitgaarden, via holle wegen of door mooie grubben, waar u meteen weer onze prachtige Limburgse natuur ontmoet.